Tea tree oil is een extract van de bladeren van de inheemse Australische plant Melaleuca Alternifolia. Aboriginals gebruiken deze plant al eeuwenlang door met de bladeren over de huid te wrijven als deze geirriteerd of beschadigd is. Tea tree olie werd pas bekend in het westen nadat ontdekkingsreiziger James Cook eind 18e eeuw in Australie landde. De Aboriginals leerden hem een heilzame thee te zetten van de bladeren, vandaar de naam tea tree.

De tea tree bladeren werden gebruikt voor de behandeling van (brand)wonden, pijnen, en ter bestrijding van infecties en huidaandoeningen. De bladeren werden meegenomen naar Europa en werden hier immens populair. Na de tweede wereldoorlog werden synthetische producten populair en is tea tree een beetje ‘vergeten’. Maar de laatste jaren is het weer in opkomst, omdat veel mensen bezig zijn met natuurlijke producten, bewust je huid verzorgen en ‘ik wil geen rommel gebruiken’.

De allerbelangrijkste eigenschap van tea tree is de antiseptische en bacteriedodende werking. Je kan het vergelijken met desinfecteergel, maar dan puur natuur. Breng het aan op een wondje en deze zal op natuurlijke wijze gedesinfecteerd worden. Daarnaast prikt het niet, wat met alcohol wel gebeurt. Als antiseptisch middel werkt het goed tegen puistjes, acne en mee-eters. 

Voor een uitgebreide beschrijving van de toepassingsmogelijkheden van Tea Tree olie klik hier

Sorteer op
  • Mivolis Tea Tree olie 30  ml.
    Mivolis Tea Tree olie 30 ml.

    Deze Tea Tree olie zuivert de huid en helpt onzuiverheden tegen te gaan zonder deze extreem uit te drogen. Het flesje met olie is zeer geschikt om puistjes mee aan te stippen. Breng de olie aan op een wattenstaafje om zo de…

    € 3,95
© 2006 - 2024 www.spierwrijfmiddel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel