Duurzaamheidsbeleid

Spierwrijfmiddel.nl werkt graag mee aan een beter milieu. Bij Spierwrijfmiddel.nl nemen wij duurzaamheid serieus en daarom werken wij constant aan het verbeteren van onze processen. Wij sturen met onze producenten erop aan om van begin tot eind, van productie tot levering, steeds meer klimaat neutraal bezig te zijn.

Op deze pagina geven wij een verklaring van ons duurzaamheidsbeleid.

Recycling

Al het materiaal dat bij ons binnenkomt wordt zo ver als mogelijk gescheiden en gerecycled, of bestaat reeds uit gerecyclede materialen. Het plakband dat wij gebruiken is gemaakt van gerecycled plastic (op termijn stappen wij over op papier). De verzenddozen die wij nieuw inkopen van Rajapack zijn FSC® en ISO 14001-gecertificeerd. Na binnenkomst van dozen en plastic wordt dit gescheiden en apart verzameld.

Directe hergebruik van verpakkingen en opvulmateriaal

Wij beoordelen alle dozen en opvullingsmateriaal dat bij ons binnenkomt. Waar mogelijk wordt alles nog minimaal 1 of 2 keer vaker gebruikt als verpakking en opvulling. Wij hergebruiken het opvulmateriaal van onze leveranciers. Op termijn zullen wij ook tape van papier gaan gebruiken of testen, maar op dit moment is dit helaas nog niet sterk genoeg en/of niet voldoende recyclebaar.  In 2021 is een test gedaan met papieren tape.

Opvulmateriaal

Wij gebruiken als het kan luchtkussens of kussenvellen voor het vastzetten, omsluiten of beschermen van onze producten. De luchtkussenzakken bestaan voor 1% uit folie en voor 99% uit lucht. Deze vorm van opvullen is dus zeer milieuvriendelijk. Opblaasbare luchtkussen zijn eenvoudig te produceren, kosteneffectieve en efficiënte manier voor het opvullen of fixeren van producten tijdens het vervoer. Luchtkussens worden opgeslagen als folierolletjes en on-demand opgeblazen in ons magazijn om ruimte te besparen. De kussens moedigen consumenten aan om het correct te recyclen. (Kan in de plastic hero). Lukt het niet met luchtkussen of kussenvellen dan gebruiken wij opvulchips van Raja die uit 100 % gerecycled materiaal bestaan.

Verzenden via Post.nl is meedoen aan duurzaamheid

Onze standaard transporteur voor bestellingen is Post.nl. Post.nl is bewust bezig met milieu en de maatschappij. Bekijk de Post.nl website voor alle details rondom duurzaamheid.

Groene stroom

Onze webshop wordt gehost bij een mijnwebwinkel. Ook daar worden de nodige maatregelingen getroffen voor duurzaamheid. Lees hun verklaring hier.

Op ons kantoor liggen 36 zonnepanelen die zorgen voor onze eigen groene stroom.


Wij hopen je met deze informatie te hebben overtuigd van het feit dat wij ons uiterste best doen om jouw bestelling duurzaam te verwerken. We nodigen je van harte uit om met ons samen te werken door klant te worden. Spierwrijfmiddel.nl staat voor je klaar.

© 2006 - 2024 www.spierwrijfmiddel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel